Wie heeft er in deze drukke tijd niet af en toe behoefte aan een massage?

Voor iedereen is er een passende massage. De één houdt van veel druk en een goede diepe massage, zoals een sport- of bindweefselmassage. De ander heeft het graag heel rustig en ontspannen, zoals een antistress- en hotstonemassage. Weer een ander vindt een lichte aanraking met penselen al voldoende. Het effect van een passende massage is dat je je weer lekker soepel en ontspannen voelt.

Ik heb intensieve trainingen gevolgd, zodat ik precies weet hoe de spieren lopen en hoe deze verbonden zijn met de botten en de huid. Zo kan ik ook goed inspelen op bepaalde klachten.

Rug-schouder-nekmassage

Dit is een combinatiemassage, die met name gericht is op het losmaken van de spieren en opheffen van blokkades. Meestal begin ik met een stevige massage zoals een sport- of bindweefselmassage. Naar wens sluit ik dat af met een stukje ontspanningsmassage.

Oorreflexmassage

De oorreflexzonemassage werkt regulerend. Dat wil zeggen: het organisme wordt zodanig beïnvloed dat het zelfhelende vermogen van ieder orgaan, zelfs van iedere cel, wordt ondersteund. Het regeneratieproces wordt gestimuleerd.
Het heeft een positieve werking bij huidafwijkingen in het gezicht zoals couperose, acné, eczeem en overgevoeligheid. Daarnaast werkt het ontspannend, omdat het vermoeidheidsstoffen afvoert en de dikke darm stimuleert zodat de circulatie verbetert. En het heeft een Facelift effect!

Penseelmassage

De penseelmassage wordt uitgevoerd met 2 penselen met zachte haren. De ontspannende invloed van deze massage wordt vooral toegeschreven aan de prikkeling van de zenuwuiteinden in de huid en de haren. Deze massagetechniek is vooral geschikt voor een gezicht- en decolletébehandeling.

Kruidenstempelmassage

Een kruidenstempelmassage is een massage waarbij gebruik gemaakt wordt van kruidenstempels. Kruidenstempels zijn katoenen buideltjes gevuld met diverse kruiden. Deze kruiden worden samengesteld aan de hand van eeuwenoude Oosterse recepten. Vaak wordt hieraan nog een essentiële olie toegevoegd, om een extra effect aan de massage te kunnen geven. Doordat deze kruidenstempels verwarmd worden, komt de geur van de geneeskrachtige kruiden optimaal vrij.

Een kruidenstempel zorgt voor een diepe ontspanning van de spieren, goede doorbloeding van de huid en het opheffen van blokkades. De geur van de kruiden zorgt voor een totale ontspanning van lichaam en geest en brengt je volledig in balans. Het is een ideale massage bij lusteloosheid, stress en vermoeidheid.

Haptonomische ontspanningsmassage

Haptonomie is de wetenschap van de tastzin. Aanraken is niet alleen een lichamelijke activiteit, maar ook een geestelijke. Bij stress zijn we veelal met de geest bezig, teveel denken. Het lichaam wordt genegeerd, waardoor lichamelijke klachten kunnen ontstaan.

Door middel van een haptonomische massage wordt u zich weer bewust van uw lichaam, waardoor geest en lichaam weer een eenheid vormen en er ruimte komt voor ontspanning.

Triggerpointmassage

Triggerpoints worden ook wel spierknopen genoemd. Het zijn lokale verkrampingen in spieren, waar door een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een gevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding. Maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan.

Triggerpoints kunnen op verschillende manieren behandeld worden met massage. Voorbeelden van massagetechnieken die op triggerpoints worden toegepast zijn continue druk of diepe strijkingen.

Cuppingmassage

Cupping is een massagetechniek die zijn oorsprong vindt in eeuwenoude Oosterse geneeswijzen. De techniek wordt veelal gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert en het stagnaties in de energiedoorstroming opheft. Cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt. Het vacuum zorgt voor activering van de bloed- en lymfestroom met als gevolg een betere doorbloeding. Dit zorgt vervolgens voor een betere aanvoer van voedingsstoffen en versnelde afvoer van afvalstoffen.
Cupping kan effectief worden toegepast bij meerdere klachten. Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel en bindweefselverslakking opgeheven. Je komt zogezegd ‘ruimer in je vel te zitten’. Na een cuppingbehandeling voelt u zich mentaal én fysiek een stuk beter!

Bindweefselmassage

De cosmetische bindweefselmassage is een vrij nieuw begrip in de schoonheidsverzorging. Het biedt nieuwe en effectievere mogelijkheden voor het behandelen van diverse huidproblemen, zoals acné, doorbloedingsstoornissen zoals couperose, striae, littekens en panniculose  of cellulitus. Tevens is het een prima massage voor het bestrijden van huidveroudering en rimpelvorming, want het kan ook in het gezicht toegepast worden.

Na een bindweefselmassage voelt u zich letterlijk en figuurlijk beter in uw vel!

Hotstone Massage

Een hotstone massage met olie en warme basaltstenen (zwarte lava) is niet alleen een genot om te ondergaan, maar is tevens heel effectief om het lichaam in balans te brengen en de energiestromen weer te herstellen. De massage voert namelijk de afvalstoffen af. Daarnaast werkt het zeer ontspannend tot op het diepste niveau. Een echte aanrader voor als u last heeft van stijve spieren en/of fybromyalgie.

U kunt een totale lichaamsmassage met hotstone ondergaan maar het is ook mogelijk dat er verschillende delen van het lichaam met hotstone worden gemasseerd.

Anti-stress massage

Een antistress massage is rustgevend. Het bevordert de bewustwording van de ademhaling, stimuleert het zelfreinigend vermogen van het lichaam en de huid, voert spanningen en afvalstoffen sneller en makkelijker af en stimuleert het zelfgenezend vermogen.

Een antistress massage bestaat uit een samenvatting van polariteitsmassage, oorreflexmassage, bindweefselmassage en drukpuntmassage. Deze massage kan over het hele lichaam worden toegepast, maar ook alleen het gezicht.

Voetreflexmassage

Al onze organen, zenuwen en klieren staan energetisch in verbinding met de specifieke gebieden van de voet. Tijdens een voetreflexzonemassage gebeurt er heel veel in het lichaam. De circulatie wordt gestimuleerd waardoor het zuurstofgehalte in het bloed toeneemt, de bloeddruk daalt, het bloed en de lymfe worden gestimuleerd om de afvalstoffen af te voeren, de spieren ontspannen en het zenuwstelsel komt tot rust.

Voor een totale lichaamsmassage heeft u de keuze uit een ontspannende of een meer activerende massage, maar ook een combinatie van shiatsu-, hotstone-, sport-, bindweefsel- of klassieke massage.

passende behandeling voor elk huidtype

Bel meteen voor een afspraak!