Aromatherapie helpt om de harmonie tussen lichaam en geest te herstellen.
Essentiële oliën werken, vooral via massage, versterkend en ontspannend op het lichaam, psyche en immuunsysteem. Ze bevatten anti-oxidanten en microbendodende eigenschappen en zijn dus zeer geschikt bij vele huidaandoeningen.

Ik gebruik aromatherapie in aanvulling op de behandelingen in mijn salon. Samen kiezen we een geur om je te helpen ontspannen, op krachten te komen of juist nieuwe energie op te doen. Door verdamping of een paar druppels olie toe te voegen aan een massageolie, komt de werking goed tot zijn recht.

a Touch of Roses

Rozenolie is een zeer kostbare olie. Ze bestaat uit vele stoffen en heeft daardoor een brede werking. Rozenolie verbetert de huidtextuur, waardoor de huid er gladder en jonger uit gaat zien! Door haar zachtheid is rozenolie ook zeer geschikt voor de gevoelige huid.

Rond zonsopgang ruikt de rosa Damascena het sterkst en op dat moment worden de bloemen dan ook geoogst in het Bulgaarse dorpje Tarnicheni. De teelt van deze uit Turkije afkomstige roos vereist een specifiek klimaat dat alleen in Bulgarije te vinden is in een 60 kilometer lange vallei ten zuiden van het Balkanmassief.

In 2017 heb ik zelf mee mogen helpen met de rozenoogst in Bulgarije en heb ik kunnen zien hoeveel manden vol met rozenblaadjes er nodig zijn voor 1 liter Rozenolie.

a Touch of Lavender

Lavendel wordt binnen de aromatherapie gezien als de meest veelzijdige essentiële olie en heeft een balancerend effect op lichaam en geest. De bloemige en kruidige lavendel bezit huidherstellende eigenschappen en is zeer verzachtend en verzorgend.

In de Provence, tussen het massief van de Mont Ventoux en de bergen van de Luberon, vind je prachtige paarse velden van de lavendel. Al eeuwenlang komt hier de meest verfijnde lavendel uit heel Europa vandaan. In 2018 ben ik daar geweest voor het snijden van de lavendel. Een ervaring om nooit te vergeten.

a Touch of Happiness

Deze lijn is een heerlijke synergie van sinaasappel, mandarijn, benzoë en vanille. De frisse en zoete geur maakt je vrolijk en heeft een verwarmend en ontspannend effect. Op de huid zijn de producten verzachtend, verzorgend en regenererend.

De Bergamot is de koningin onder de citrusvruchten. Met name voor deze vruchten, maar ook voor de sinaasappels en de mandarijnen ben ik in 2018 naar Calabrië geweest, het zuidelijkste puntje van Italië. Bergamotolie wordt veel in parfumproducten gebruikt, maar ook in de Earl Grey thee. Oliën van citrusvruchten werken verfrissend, verkoelend, kalmerend, vrolijk makend en antiseptisch.

a Touch of Wood

Sandelhout, ho-hout en cederhout werken in goede harmonie samen om de huid en de geest balans en meer energie te geven. De warme en omhullende houtoliën brengen je in evenwicht en helpen om te aarden. De lijn is ook zeer geschikt voor de mannenhuid!

a Touch of Chi

Dit is een unieke neutrale verzorgingslijn van Chi Essential Cosmetics is zeer breed inzetbaar en geschikt voor alle huidtypes en huidklachten, zelfs voor de meest gevoelige huid. Door de verrijking met hennepzaad, sacha inchi en rozenbottelolie ontstaat er een veelzijdige mix van werkzame stoffen.
Deze lijn bevat geen essentiële oliën, maar kunnen wel naar behoefte als extra werkstof in de vorm van een essentiële olie of een serum worden toegevoegd.

Stel dus zelf je huidverzorging samen of kies voor kant-en-klaar.

passende behandeling voor elk huidtype

Bel meteen voor een afspraak!